Nagyon ízletes, könnyed joghurtos-citromos finomság, nálunk nagyon gyorsan elfogyott. Gyakran fogom készíteni, mivel nálunk mindenki nagyon szereti.
Hozzávalók a piskótához:
- 45 dkg sűrű natúr joghurt
- 40 dkg cukor
- 30 dkg jó minőségű puha vaj
- 30 dkg liszt
- 17 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 4 zöld citrom
- 4 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 dl habtejszín (édes)
- 1 teásknál sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
- 25 dkg joghurtot egy vászon anyagba kanalzunk, szorosan összekötjük, felakasztjuk (hagyhatjuk szobahőmérsékleten), és egy edényt helyezünk alá. Egy éjszakán át hagyjuk kicsöpögni.
- 3 citrom héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
- A piskótához a vajat, a cukrot, meg a reszelt citromhéjat (keveset tegyünk félre a díszítéshez) mixerrel habosra kavarjuk. Belekavarjuk a tojásokat, a tojássárgáját, a citromlevet, meg a maradék joghurtot (20 dkg), végül pedig a lisztet, 12 dkg kókuszreszeléket, a sütőport, meg a sót is beleforgatjuk.
- A masszát egy 22 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, 10 percig a formában hagyjuk majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben a tejszínt kemény habbá verjük.
- A lecsöpögött joghurtot egy tálban kikavarjuk porcukorral, és a maradék citrom reszelt héjával, és levével (1 evőkanálnyit tegyünk félre egy tálikóba).
- A kihűlt piskótát két lapra vágjuk, és mindkettőt meglocsoljuk kb 2 dl citromos vízzel (a félretett citromlével).
- Az alsó lapot tálra állítjuk, megkenjük a krém felével, beborítjuk a második tortalappal, majd kívülről bevonjuk a maradék krémmel.
- Megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy kevés citromhéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése