Hozzávalók:
- 70 dkg sárgarépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 narancs
- 2 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csilipaprika
- 2 dl olívaolaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 babérlevél
- 25 dkg fetasajt
- 12 dkg mag nélküli fekete olívabogyó
- só, őrölt bors
- kevés cukor
- szárított oregánó és kakukkfű
- rozskenyér a tálaláshoz
Elkészítése:
- 2 evőkanálnyi olívabogyót karikára vágunk, a többit apróra vágjuk. 1 narancsot forró vízzel alaposan megmosunk, a héját lereszeljük.
- Kevés narancshéjat félreteszünk, a többit összekavarjuk a kockára vágott sajttal, apróra vágott olívabogyóval, illetve egy kevés oregánóval.
- Mindkét narancs levét kifacsarjuk. 4 evőkanál olívaolajat forrósítunk egy fazékban, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a hámozott, szeletekre vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit, illetve a szeletekre vágott fokhagymát és csilit. Hozzáadjuk a narancslevet, babérlevelet, kevés kakukkfüvet, ételízesítőt, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük 1 l forró vízzel, és 25 percig főzzük.
- Személyenként 1 szelet rozskenyeret sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Mindkét oldalát meglocsoljuk olajjal, és 180 fokos sütőben kb 8 percig sütjük.
- A levesből a babérlevelet kiszedjük, összeturmixoljuk, és a maradék olajat belekavarjuk. Sóval, cukorral, és őrölt borssal ízesítjük.
- A levest tálaláskor megszórjuk a karikára vágott olívabogyóval, narancshéjjal, oregánóval, őrölt borssal. Fetás-olívás pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése