Ez a finom rántott palacsinta Ivóban készült, az Erdélyi Konyhás találkozó alkalmával, vadhúsból. Természetesen reformosan készítettem, a zabkorpás panírt most próbáltam először, és nekem nagyon tetszik. Így megvan egy alternatíva az egészségtelen panírra :)
Hozzávalók 17-20 palacsintához:
- 50 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 kókuszzsír
- só
- 7 dl ásványvíz
- a sütéshez 50 dkg kókuszzsír
A töltelékhez:
- 60 dkg vaddisznó comb
- 2 hagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál gulyáskrém (vagy paprikakrém)
- 1 evőkanál szárított oregánó
- só, bors
A panírozáshoz:
- 4 tojás
- 25 dkg zabkorpa
- só
Az öntethez:
- 40 dkg görög natúr joghurt
- csípős piros arany ízlés szerint
- 2-3 evőkanál szójaszósz
Elkészítése:
- A palacsintához valókat csomómentesre kavarjuk annyi folyadékkal, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk, a szokásosnál picit sűrűbbet.
- A masszából, egy jó minőségű serpenyőben, zsiradék nélkül kisütjük a hígpalacsintákat.
- A húst ledaráljuk. Serpenyőben az apróra vágott hagymát lepirítjuk, beledobjuk a húst, és kavargatva megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd összekavarjuk reszelt sajttal, sóval, borssal, gulyáskrémmel, és oregánóval.
- A palacsintákat ezzel a töltelékkel megtöltjük, és mind a négy oldalát ráhajtva feltekerjük.
- Először villával elhabart sózott tojásba, majd zabkorpába forgatjuk, és bő kókuszzsírban pirosra sütjük.
- Összekavarjuk a joghurtot ízlés szerint szójaszósszal, piros arannyal, és sóval. Ezzel az öntettel tálaljuk a rántott palacsintát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése