2017. február 12., vasárnap

Reform húsos rántott palacsinta


Ez a finom rántott palacsinta Ivóban készült, az Erdélyi Konyhás találkozó alkalmával, vadhúsból. Természetesen reformosan készítettem, a zabkorpás panírt most próbáltam először, és nekem nagyon tetszik. Így megvan egy alternatíva az egészségtelen panírra :)

Hozzávalók 17-20 palacsintához: 
  • 50 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kókuszzsír
  • 7 dl ásványvíz
  • a sütéshez 50 dkg kókuszzsír

A töltelékhez: 
  • 60 dkg vaddisznó comb
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál gulyáskrém (vagy paprikakrém)
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • só, bors

A panírozáshoz: 
  • 4 tojás
  • 25 dkg zabkorpa

Az öntethez: 
  • 40 dkg görög natúr joghurt
  • csípős piros arany ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál szójaszósz


Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat csomómentesre kavarjuk annyi folyadékkal, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk, a szokásosnál picit sűrűbbet. 
  • A masszából, egy jó minőségű serpenyőben, zsiradék nélkül kisütjük a hígpalacsintákat. 
  • A húst ledaráljuk. Serpenyőben az apróra vágott hagymát lepirítjuk, beledobjuk a húst, és kavargatva megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd összekavarjuk reszelt sajttal, sóval, borssal, gulyáskrémmel, és oregánóval. 
  • A palacsintákat ezzel a töltelékkel megtöltjük, és mind a négy oldalát ráhajtva feltekerjük. 
  • Először villával elhabart sózott tojásba, majd zabkorpába forgatjuk, és bő kókuszzsírban pirosra sütjük.
  • Összekavarjuk a joghurtot ízlés szerint szójaszósszal, piros arannyal, és sóval. Ezzel az öntettel tálaljuk a rántott palacsintát.

Nincsenek megjegyzések: