Egyik barátnőm szokott finom tonhalas spagettit készíteni, a minap pedig eszembe juttatta, így én is készítettem. Igaz, én teljesen másképp, de igazából sokféleképpen lehet ezt variálni, kinek ahogy tetszik. PL lehetne még hozzáadni kapribogyót, vagy olívabogyót.
Hozzávalók:
- 25 dkg eltett paradicsom (konzerv)
- 25 dkg tonhal (konzerv saját levében)
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- kevés frissen facsart citromlé
- 1-2 teáskanál méz (attól függően, hogy mennyire édes a paradicsom)
- 1 teáskanál kóuszzsír
- só, őrölt bors
A tálaláshoz:
- 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 1 kígyóuborka
- 4 evőkanál parmezán sajt
- őrölt bors
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson található útmutatás szerint, majd leszűrjük. Amíg fő, elkészítjük a tonhal mártást.
- Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, rádobjuk a reszelt fokhagymát, megkavargatjuk, majd rögtön beleöntjük a paradicsomot darabokra vágva. Ízesítjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, illetve sóval és borssal. 2-3 percig kavargatva forraljuk.
- Tálaláskor a spagettit tálra helyezzük, és a közepére halmozunk a tonhalas szószból. Körberakjuk apró kockára vágott uborkával, végül megszórjuk sajtdarabokkal, és őrölt borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése