2017. február 27., hétfő

Tonhalas spagetti


Egyik barátnőm szokott finom tonhalas spagettit készíteni, a minap pedig eszembe juttatta, így én is készítettem. Igaz, én teljesen másképp, de igazából sokféleképpen lehet ezt variálni, kinek ahogy tetszik. PL lehetne még hozzáadni kapribogyót, vagy olívabogyót.


Hozzávalók: 

  • 25 dkg eltett paradicsom (konzerv)
  • 25 dkg tonhal (konzerv saját levében)
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
  • kevés frissen facsart citromlé
  • 1-2 teáskanál méz (attól függően, hogy mennyire édes a paradicsom)
  • 1 teáskanál kóuszzsír
  • só, őrölt bors

A tálaláshoz: 

  • 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 1 kígyóuborka
  • 4 evőkanál parmezán sajt 
  • őrölt bors


Elkészítése: 

  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson található útmutatás szerint, majd leszűrjük. Amíg fő, elkészítjük a tonhal mártást. 
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, rádobjuk a reszelt fokhagymát, megkavargatjuk, majd rögtön beleöntjük a paradicsomot darabokra vágva. Ízesítjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, illetve sóval és borssal. 2-3 percig kavargatva forraljuk. 
  • Tálaláskor a spagettit tálra helyezzük, és a közepére halmozunk a tonhalas szószból. Körberakjuk apró kockára vágott uborkával, végül megszórjuk sajtdarabokkal, és őrölt borssal.

Nincsenek megjegyzések: