Könnyű és egészséges édesség gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
4 személy részére:
- 60 dkg joghurtpuding
- 4 evőkanál nyírfacukor (vagy tetszés szerint más, természetes édesítőszer)
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 tasak zselatin (8 g)
- néhány szem fagyasztott bogyós gyümölcs (pl málna)
- citromfű vagy menta a díszítéshez
Elkészítése:
- Egy tálban kikavarjuk a joghurtot cukorral, vaníliával, és citromhéjjal.
- Egy kisebb edénykében 4-5 evőkanálnyit összekavarunk a zselatinnal, majd lassú tüzön, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük. Forralni nem szabad!
- Ezután a joghurthoz kavarjuk, majd 4 kisebb tálikóba öntjük. Hűtőszekrénybe helyezzük teljes dermedésig (2-3 óra).
- Amikor a krém megszilárdult, a szélén óvatosan egy késsel körbevágjuk, picit fellazítjuk, majd egy kisebb tányérkára vagy tálra borítjuk óvatosan.
- A tetejét megszórjuk málnával, és egy kevés reszelt citromhéjjal. Citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése