2017. február 5., vasárnap

Csilis brownie






Hozzávalók: 

  • 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 28 dkg barna cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt 
  • 4 tojás
  • 8 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál csilipehely
  • csipetnyi só


Elkészítése:

  • A vajat kockára vágjuk, a csokoládét darabokra tördeljük, és egy tálba szórjuk.
  • Mikróhullámú sütőben kb 2-3 perc alatt felolvasztjuk, közben 20-30 másodpercenként kivesszük, és átkavarjuk, hogy a csokoládé nehogy túlmelegedjen.
  • Az egész tojásokat mixerrel habosítnai kezdjük. Amikor a massza kifehéredik, és megvastagszik, hozzáadjuk a cukrot, és együtt felverjük (összesen kb 4-5percig verjük).
  • Óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokoládét.
  • Végül hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kakaót, illetve a csilit, és óvatosan elkeverjük.

  • Közepes méretű (kb 30x20 cm), sütőpapírral bélelet tepsibe simítjuk a tésztát.
  • 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a belseje kissé lágy marad, és nem szárad ki.
  • Kockára vágva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: