Hozzávalók:
- 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 28 dkg barna cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 8 dkg kakaópor
- 2 evőkanál csilipehely
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A vajat kockára vágjuk, a csokoládét darabokra tördeljük, és egy tálba szórjuk.
- Mikróhullámú sütőben kb 2-3 perc alatt felolvasztjuk, közben 20-30 másodpercenként kivesszük, és átkavarjuk, hogy a csokoládé nehogy túlmelegedjen.
- Az egész tojásokat mixerrel habosítnai kezdjük. Amikor a massza kifehéredik, és megvastagszik, hozzáadjuk a cukrot, és együtt felverjük (összesen kb 4-5percig verjük).
- Óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokoládét.
- Végül hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kakaót, illetve a csilit, és óvatosan elkeverjük.
- Közepes méretű (kb 30x20 cm), sütőpapírral bélelet tepsibe simítjuk a tésztát.
- 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a belseje kissé lágy marad, és nem szárad ki.
- Kockára vágva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése