2017. január 5., csütörtök

Lazacos karfiolleves




Hozzávalók:

  • 70 dkg karfiol
  • 1 közepes krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg tejföl
  • fél citrom
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál currypor
  • 20 dkg füstölt lazacfilé
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Megmossuk a karfiolt, a szárát kivágjuk, és késsel kisebb darabokra vagdossuk. 
  • A krmplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. 
  • Egy fazékban 1 evőkanálnyi olívaolajat forrósítunk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit, meg a karfiolt. Felöntjük 1 l forró vízzel, és 20 percig főzzük (a főzés vége felé adjuk hozzá az ételízesítőt is). 
  • Ezután néhány darab karfiolt kiszedünk, a többi levest pedig összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet. 
  • A tejfölt elkavarjuk egy tálikóban kevés meleg levessel, majd a leveshez kavarjuk. Sóval, borssal, és ízlés szerint citromlével ízesítjük. 
  • Az olajat összekavarjuk curryporral, és tálaláskor a leves tetejére csurgatjuk. 
  • Lazacdarabokat, és petrezselyemzöldet szóruk rá.

Nincsenek megjegyzések: