Hozzávalók:
- 70 dkg karfiol
- 1 közepes krumpli
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg tejföl
- fél citrom
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál currypor
- 20 dkg füstölt lazacfilé
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Megmossuk a karfiolt, a szárát kivágjuk, és késsel kisebb darabokra vagdossuk.
- A krmplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk.
- Egy fazékban 1 evőkanálnyi olívaolajat forrósítunk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit, meg a karfiolt. Felöntjük 1 l forró vízzel, és 20 percig főzzük (a főzés vége felé adjuk hozzá az ételízesítőt is).
- Ezután néhány darab karfiolt kiszedünk, a többi levest pedig összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet.
- A tejfölt elkavarjuk egy tálikóban kevés meleg levessel, majd a leveshez kavarjuk. Sóval, borssal, és ízlés szerint citromlével ízesítjük.
- Az olajat összekavarjuk curryporral, és tálaláskor a leves tetejére csurgatjuk.
- Lazacdarabokat, és petrezselyemzöldet szóruk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése