Hozzávalók:
- 40 dkg édesburgonya (kb 2 közepes gumó)
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 3 dkg zabpehely
- 1 tojás
- 2 cikk fokhagyma
- 0,5 citrom leve
- 1 teáskanál zúzott koriandermag
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- Az édesburgonyát héjastól tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben, kb 45 perc alatt puhűra sütjk.
- Beáztatjuk a zabpelyhet 0,5 dl vízbe.
- Meghámozzuk, villával összetörjük az édesburgonyát, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.
- A masszából nedves kézzel nagyobb golyókat formázunk, kialpogatjuk, és forró kókuszzsíron, egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Én nem használok sok zsiradékot (ebben az esetben úgy bő 3 evőkanálnyi elég volt), egy jó minőségű serpenyőben kevés kókuszzsíron is tökéletesre sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése