2017. január 12., csütörtök

Édesburgonya fasírt


Egy finom főzelék mellé például, mert nem készíthetünk mindig fasírtot húsból :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg édesburgonya (kb 2 közepes gumó)
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 1 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 1 teáskanál zúzott koriandermag
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:

  • Az édesburgonyát héjastól tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben, kb 45 perc alatt puhűra sütjk.
  • Beáztatjuk a zabpelyhet 0,5 dl vízbe.
  • Meghámozzuk, villával összetörjük az édesburgonyát, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.
  • A masszából nedves kézzel nagyobb golyókat formázunk, kialpogatjuk, és forró kókuszzsíron, egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Én nem használok sok zsiradékot (ebben az esetben úgy bő 3 evőkanálnyi elég volt), egy jó minőségű serpenyőben kevés kókuszzsíron is tökéletesre sül.

Nincsenek megjegyzések: