Rengeteg medvehagymám volt, de most már a végére értem. Egyelőre :)
Hiába na, imádom. Isteni lett minden, amihez felhasználtam.
S hogy a gomba (a legnagyobb kedvencem ugy-e:) ) nehogy kimaradjon a sorból, őt is medvehagymával házasítottam. A végeredmény természetesen egy nagyon finom, laktató, tápláló főfogás.
Krumpli nélkül diétás, de 1 szem krumpli melléje nem okoz tragédiát.
Hozzávalók:
- 0,5 kg barna csiperkegomba
- kb 10 medvehagymalevél (de lehet több is)
- 20 dkg csemegekukorica
- 1 fej hagyma
- kakukkfű
- 2 púpozott evőkanál zabkorpa (helyette liszt)
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín (10%-os)
- 2 teáskanál mustár
- só, bors, pirsopaprika
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítése
- A hagymát kockára vágva a zsiradékon megpároljuk.
- A gombát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és a hagymán megpirítjuk.
- A tűzről levéve megszórjuk paprikával, kakukkfűvel, sózzuk és borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve pároljuk.
- Mielőtt a gomba teljesen megpuhulna, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, a kukoricát, és együtt készre főzzük.
- A korpát elkeverjük a tejszínnel és a mustárral, a gombaraguhoz adjuk és az egészet összeforraljuk.
- Tálalhatjuk natúr krumplival, petrezselymes krumplival, de akár kifőtt tésztával is.
2 megjegyzés:
Gomba, medvehagyma...csupa finom és egészséges hozzávaló! Jöhet!:)
Isteni ! Holnapra én is gombát terveztem. Majd megálmodom még, hogyan fog elkészülni. Minden esetre ez a Te gombás-medvehagymás kreációd nagyon jól hangzik.
Megjegyzés küldése