2012. április 26., csütörtök

Medvehagyma krémleves


Mostanában csupa medvehagymás ételeket eszünk. Ezt a levest például már másodszor is elkészítettem, mert nagyon ízlett a gyerekeknek, s repetát kértek.
Főtt tojással, sajtos pirítóssal fogyasztottuk, nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 25 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
  • 4 evőkanál zabkorpa (sűríteni)
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál balzsamecet (helyette ecet)
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • só, bors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
  • A medvehagymát megmossuk, durván felvágjuk, majd a forró zsiradékon átforgatjuk.
  • Hozzáadjuk a zabkorpát (vagy lisztet), összeforgatjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel.
  • Ételízesítővel, sóval és borssal ízesítjük, majd kb 5 percig főzzük.
  • Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a balzsamecetet, majd összeforraljuk.
  • Megszórjuk szerecsendióval, és pirítóssal, tojással fogyasztjuk.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Annyi medvehagymás receptet olvasok mostanában, még soha nem készítettem. Finom lehet.:)