Mostanában csupa medvehagymás ételeket eszünk. Ezt a levest például már másodszor is elkészítettem, mert nagyon ízlett a gyerekeknek, s repetát kértek.
Főtt tojással, sajtos pirítóssal fogyasztottuk, nagyon finom!
Hozzávalók:
- 25 dkg medvehagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olaj)
- 4 evőkanál zabkorpa (sűríteni)
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1,5 evőkanál balzsamecet (helyette ecet)
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- só, bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A medvehagymát megmossuk, durván felvágjuk, majd a forró zsiradékon átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a zabkorpát (vagy lisztet), összeforgatjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel.
- Ételízesítővel, sóval és borssal ízesítjük, majd kb 5 percig főzzük.
- Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a balzsamecetet, majd összeforraljuk.
- Megszórjuk szerecsendióval, és pirítóssal, tojással fogyasztjuk.
1 megjegyzés:
Annyi medvehagymás receptet olvasok mostanában, még soha nem készítettem. Finom lehet.:)
Megjegyzés küldése