A labodát mindaddig nem ismertem, amíg Otti salátátájában meg nem láttam. Tulajdonképpen a spenótfélék családjába tartozik, nyersen salátába, vagy főzelékként, levesként is fogyaszthatjuk. Ízre semleges, így nem is értem, miért ajánlotta nekem a piaci néni, hogy tegyem csorbába :)
Minden esetre, ha íze miatt nem is, látvány szempontjából megéri használni szerintem, ráadásul egészséges, tápláló növény. Akárcsak ez a saláta is, amihez felhasználtam.
Hozzávalók:
- 6-8 salátalevél
- 6-8 labodalevél
- 2 szál újhagyma
- 10-15 dkg csirkemell
- 1 szelet teljes kiörlésű kenyér
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 2 teáskanál házi ételízesítő (vagy bió natúr)
- az öntethez: 3 evőkanál juhtúró, 3 evőkanál natúr joghurt, 1-2 teáskanál mustár, 1 evőkanál apróra vágott kapor
- só
Elkészítése:
- A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és a zsiradékon az étekízesítővel megpirítjuk. Ha sótlan ételízesítőt használunk, abban az esetben sózzuk meg.
- A kenyeret kenyérpirítóban szintén megpirítjuk.
- A saláta- és labodaleveleket megmossuk és csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba téve a karikára vágott újhagymával és a pirított kenyérkockákkal összekavarjuk.
- Az öntethez valókat összekavarjuk, és a csirkemellel együtt a salátához adjuk.
Kétszemélyes adag!
5 megjegyzés:
Könnyű, finom salátának tűnik!
Nyami-nyammmmm.:) Ide vele! Bár most laktam jól guacamoléval::)
Katalin,az is :)
Edith,nem mondod!Én is azt tervezem holnapra!!!Répával mártogatva..
jaj, de szep ez a laboda! ez az etel a "szep es finom is" kategoriaba tartozik!
Nővér,hát én csakis azt a kategóriát szeretem,ami szép és finom:)
Megjegyzés küldése