2012. április 18., szerda

Kapros-juhtúrós saláta


A labodát mindaddig nem ismertem, amíg Otti salátátájában meg nem láttam. Tulajdonképpen a spenótfélék családjába tartozik, nyersen salátába, vagy főzelékként, levesként is fogyaszthatjuk. Ízre semleges, így nem is értem, miért ajánlotta nekem a piaci néni, hogy tegyem csorbába :)
Minden esetre, ha íze miatt nem is, látvány szempontjából megéri használni szerintem, ráadásul egészséges, tápláló növény. Akárcsak ez a saláta is, amihez felhasználtam.

Hozzávalók:
  • 6-8 salátalevél
  • 6-8 labodalevél
  • 2 szál újhagyma
  • 10-15 dkg csirkemell
  • 1 szelet teljes kiörlésű kenyér
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • 2 teáskanál házi ételízesítő (vagy bió natúr)
  • az öntethez: 3 evőkanál juhtúró, 3 evőkanál natúr joghurt, 1-2 teáskanál mustár, 1 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítése:
  • A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és a zsiradékon az étekízesítővel megpirítjuk. Ha sótlan ételízesítőt használunk, abban az esetben sózzuk meg.
  • A kenyeret kenyérpirítóban szintén megpirítjuk.
  • A saláta- és labodaleveleket megmossuk és csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb tálba téve a karikára vágott újhagymával és a pirított kenyérkockákkal összekavarjuk.
  • Az öntethez valókat összekavarjuk, és a csirkemellel együtt a salátához adjuk. 
Kétszemélyes adag!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Könnyű, finom salátának tűnik!

sedith írta...

Nyami-nyammmmm.:) Ide vele! Bár most laktam jól guacamoléval::)

Edó írta...

Katalin,az is :)

Edith,nem mondod!Én is azt tervezem holnapra!!!Répával mártogatva..

Eva írta...

jaj, de szep ez a laboda! ez az etel a "szep es finom is" kategoriaba tartozik!

Edó írta...

Nővér,hát én csakis azt a kategóriát szeretem,ami szép és finom:)