Nagyon szeretjük az ilyen leveseket, tulajdonképpen majdnem rögtön felfaljuk az egészet, még melegében.
Rendkívül tápláló és ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg spenót
- 2 szál újhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 3 kisebb krumpli
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, fehér bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- személyenként: 1 teljes kiörlésű zsemle, füstölt sajt, 1 főtt tojás
Elkészítése:
- A hagymát megmossuk, zöldjével együtt felvágjuk, és a fokhagymával az olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, az ételízesítőt, felöntjük kb 1,5 l vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (az elfőtt vizet pótoljuk).
- Ekkor beletesszük az alaposan megmosott spenótleveleket, sózzuk és borsozzuk, majd 2-3 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk.
- Ízesítjük csipetnyi őrölt szerecsendióval, majd reszelt főtt tojással, és sajtos pirítóssal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!
Katalin,Viki,köszönöm szépen,kedvesek vagytok!
Kívánok nektek Áldott Húsvéti Ünnepeket!
Továbbra is áldott húsvétot kívánok!
Megjegyzés küldése