2012. április 4., szerda

Spenótleves sajtos pirítóssal


Nagyon szeretjük az ilyen leveseket, tulajdonképpen majdnem rögtön felfaljuk az egészet, még melegében.
Rendkívül tápláló és ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg spenót
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 kisebb krumpli
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • kókuszzsír vagy olívaolaj
  • só, fehér bors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • személyenként: 1 teljes kiörlésű zsemle, füstölt sajt, 1 főtt tojás
Elkészítése:
  • A hagymát megmossuk, zöldjével együtt felvágjuk, és a fokhagymával az olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, az ételízesítőt, felöntjük kb 1,5 l vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (az elfőtt vizet pótoljuk).
  • Ekkor beletesszük az alaposan megmosott spenótleveleket, sózzuk és borsozzuk,  majd 2-3 percig főzzük.
  • Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk.
  • Ízesítjük csipetnyi őrölt szerecsendióval, majd reszelt főtt tojással, és sajtos pirítóssal tálaljuk.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak, szép időt, és jó kikapcsolódást!

Edó írta...

Katalin,Viki,köszönöm szépen,kedvesek vagytok!
Kívánok nektek Áldott Húsvéti Ünnepeket!

Alíz írta...

Továbbra is áldott húsvétot kívánok!