Még mindig rengeteg gyümölcs van a fagyómban. Ezért most egy gyümölcsös süteményt készítettem, csak így, egyszerű formában, mert a gyerekek leginkább az ilyesmit szeretik.
Nagyon finom!
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 5+1 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg fekete áfonya
- 3 evőkanál cukor
- 10 g zselatin
A díszítéshez:
- 1 dl habtejszín
- áfonyaszemek
- színes cukor
Elkészítése:
- A piskótához a tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül pedig az 1 kanál cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A masszát egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
- A forró piskótát lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
- A tejszínt felverjük habnak.
- Az áfonyát a cukorral és a zselatinnal összekavarjuk, lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz kavarjuk.
- A kihűlt piskótát kicsavarjuk, az áfonyás krémmel megkenjük, és felcsavarjuk.
- Tetejére tejszínhabot nyomunk, áfonyaszemekkel, színes cukorral díszítjük.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta!
A mi fagyasztott gyümölcs adagunk már a végét rúgja, még szerencse, hogy nemsokára lehet kapni őket elérhető áron! :D
Gyönyörűséges és az íze is isteni lehet :)
Most ismét kinozol, csodaszép, és én imádom az áfonyát:)
Hű, ez nagyon csábítóan néz ki....
Isa,hát igen,most már ki kell üríteni a fagyót!
Viki,gyorsan fogy:))
KAti,Katalin,szívesen megkínálnálak!
No , ezt,...EZT beborkolnam most szivesen! Micsoda gyonyoru szine van a kremnek.Gratula! Ujabb telitalalat! Renszeresen megcsorikazom a tobbi finomsagaidat.Szia: ILDIKO
Húúú, de jól néz ki. Gyönyörű színek.:):)
Megjegyzés küldése