2012. április 25., szerda

Áfonyás piskótarolád



Még mindig rengeteg gyümölcs van a fagyómban. Ezért most egy gyümölcsös süteményt készítettem, csak így, egyszerű formában, mert a gyerekek leginkább az ilyesmit szeretik.
Nagyon finom!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 5+1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
A krémhez:
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg fekete áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 g zselatin
A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • áfonyaszemek
  • színes cukor
Elkészítése:
  • A piskótához a tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül pedig az 1 kanál cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  • A masszát egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
  • A forró piskótát lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
  • A tejszínt felverjük habnak. 
  • Az áfonyát a cukorral és a zselatinnal összekavarjuk, lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, majd óvatosan a tejszínhabhoz kavarjuk.
  • A kihűlt piskótát kicsavarjuk, az áfonyás krémmel megkenjük, és felcsavarjuk.
  • Tetejére tejszínhabot nyomunk, áfonyaszemekkel, színes cukorral díszítjük.

7 megjegyzés:

IsaBella írta...

Nagyon guszta!
A mi fagyasztott gyümölcs adagunk már a végét rúgja, még szerencse, hogy nemsokára lehet kapni őket elérhető áron! :D

Vikvi írta...

Gyönyörűséges és az íze is isteni lehet :)

Kati írta...

Most ismét kinozol, csodaszép, és én imádom az áfonyát:)

Katalin írta...

Hű, ez nagyon csábítóan néz ki....

Edó írta...

Isa,hát igen,most már ki kell üríteni a fagyót!

Viki,gyorsan fogy:))

KAti,Katalin,szívesen megkínálnálak!

ILDIKO írta...

No , ezt,...EZT beborkolnam most szivesen! Micsoda gyonyoru szine van a kremnek.Gratula! Ujabb telitalalat! Renszeresen megcsorikazom a tobbi finomsagaidat.Szia: ILDIKO

tücsi írta...

Húúú, de jól néz ki. Gyönyörű színek.:):)