Azt hiszem ez az étel a kedvencem lett. Abból készült, ami épp kéznél volt, és az ízek összhatása minden várakozásomat felülmúlta. Szeretem azért is, mert olyan szép színes, ráadásul nagyon tápláló, és nem hízlal.
A mártást liszt helyett őrölt mandulával sűrítettem (a mandula lúgosító hatású), így nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is, klassz páros a répa-mandula :)
A család minden tagja előszeretettel fogyasztotta.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 2 fej hagyma
- só, bors
A répamártáshoz:
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg finomra őrölt mandula
- 2,5 dl zsírszegény tej
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
- só, bors
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, fóliával letakarjuk, és vékonyra klopfoljuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- Megsózzuk és borsozzuk, majd minden szeletre hagymát helyezünk és felcsavarjuk.
- Minden tekercset külön alufóliába csomagolunk, majd tűzálló tálba téve, 180 fokos sütőben 45 perc alatt megpároljuk.
- A mártáshoz a répát késes aprítóban finomra parítjuk, vagy lereszeljük. A forró olajon kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát, a tejet, a tejszínt, illetve megsózzuk és borsozzuk.
- Lassú tüzön, kavargatva besűrítjük, és a végén citromlével ízesítjük.
- A hústekercseket ferdén szeleteljük, majd a répa-mártogatóssal, és párolt zöldségekkel kínáljuk.
Mi párolt brokkolival és kukoricával fogyasztottuk, amit épp csak megsóztam, és friss petrezselyemzölddel megszórtam.
3 megjegyzés:
Nagyon szép színekben pompázik ez az étel!
Nagyon guszta, szép színösszeállítás!
Ó, ez nagyon-nagyon finom lehet! Szép!
Megjegyzés küldése