Nagyon ízletes, könnyű, tartalmas leves, csupa egészséges hozzávalóból készítve.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 3 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 20 dkg brokkoli
- 40 dkg csirkemell
- 150 ml zsírszegény tejföl
- 3 evőkanál zabkorpa (vagy 1-2 evőkanál étkezési keményítő)
- 1-2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál házi ételízesítő (vagy bió natúr)
- 1 kis csokor kapor
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, a kókuszzsíron megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apró kockára vágott répát és gyökeret, majd a szintén kockára vágott csirkemellet.
- Együtt pároljuk kissé, majd felöntjük kb 1,3 l vízzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és mielőtt készre főne, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és az ételízesítőt.
- 2-3 perc főzés után a levest félrevesszük a tűzről, hozzáadjuk a zabkorpával és kevés meleg lével simára kevert tejfölet, ízesítjük citromlével és összeforraljuk.
3 megjegyzés:
Gyönyörű ez a kép!Ízletes levest készítettél.
Guszta nagyon!
Mi is kedveljük az ilyen tavaszidéző finom leveseket.
Ma néztem meg a kaprot, már két centis a kertünkben, a bébi spenótot már mindjárt lehet szedni.
Nagyon várom a friss zoldségeket.
Megjegyzés küldése