2012. április 15., vasárnap

Kapros csirkeleves


Nagyon ízletes, könnyű, tartalmas leves, csupa egészséges hozzávalóból készítve.

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 20 dkg brokkoli
  • 40 dkg csirkemell
  • 150 ml zsírszegény tejföl
  • 3 evőkanál zabkorpa (vagy 1-2 evőkanál étkezési keményítő)
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál házi ételízesítő (vagy bió natúr)
  • 1 kis csokor kapor
  • 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
  • só, bors
Elkészítése:
  • A hagymát apróra vágjuk, a kókuszzsíron megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apró kockára vágott répát és gyökeret, majd a szintén kockára vágott csirkemellet.
  • Együtt pároljuk kissé, majd felöntjük kb 1,3 l vízzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és mielőtt készre főne, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és az ételízesítőt.
  • 2-3 perc főzés után a levest félrevesszük a tűzről, hozzáadjuk a zabkorpával és kevés meleg lével simára kevert tejfölet, ízesítjük citromlével és összeforraljuk.

3 megjegyzés:

Adél írta...

Gyönyörű ez a kép!Ízletes levest készítettél.

Jutka írta...

Guszta nagyon!

Juci írta...

Mi is kedveljük az ilyen tavaszidéző finom leveseket.
Ma néztem meg a kaprot, már két centis a kertünkben, a bébi spenótot már mindjárt lehet szedni.
Nagyon várom a friss zoldségeket.