2012. április 24., kedd

Fokhagymás rostélyos



Nagyon régi, hagyományos székely recept. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!

Hozzávalók:
  • 8 szelet sertés- vagy növendékhús 
  • 8 cikk fokhagyma 
  • só, bors 
  • kevés liszt 
  • zsír a sütéshez
Elkészítése:
  • A hússzeleteket nagyon vékonyra kiklopfoljuk, mindkét felüket megsózzuk és borsozzuk, illetve zúzott vagy reszelt fokahgymával az egyik oldalukat megkenjük. 
    A bekent felével kolobászformára felcsavarjuk, fogvájóval megtűzzük, és lisztbe mártva bő, forró zsírban szép pirosra megsütjük. Rizzsel, vagy krumplipürével, esetleg tejfölös mártással kínáljuk.


4 megjegyzés:

Eva írta...

nyami! udvarhelyi reci?

Kati írta...

Isteni:)

Edó írta...

Igen,Nővér:)

Kati,igen bizony!

tücsi írta...

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető finomság. Jól mutat a tányéron:):)