Nagyon régi, hagyományos székely recept. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés- vagy növendékhús
- 8 cikk fokhagyma
- só, bors
- kevés liszt
- zsír a sütéshez
Elkészítése:
- A hússzeleteket nagyon vékonyra kiklopfoljuk, mindkét felüket megsózzuk és borsozzuk, illetve zúzott vagy reszelt fokahgymával az egyik oldalukat megkenjük.A bekent felével kolobászformára felcsavarjuk, fogvájóval megtűzzük, és lisztbe mártva bő, forró zsírban szép pirosra megsütjük. Rizzsel, vagy krumplipürével, esetleg tejfölös mártással kínáljuk.
4 megjegyzés:
nyami! udvarhelyi reci?
Isteni:)
Igen,Nővér:)
Kati,igen bizony!
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető finomság. Jól mutat a tányéron:):)
Megjegyzés küldése