2012. április 30., hétfő

Mediterrán tengeri ragu


Nagyon szeretem a tengeri herkentyűs ételeket.. Ha jól van elkészítve, eszméletlen finom tud lenni.
S ez az étel pedig minden bizonnyal az lett :)
Azoknak ajánlom, akik szintén szeretik a tenger ízeit. Különleges és egészséges.

Hozzávalók:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei (garnéla, polip, tintahal, kagyló stb)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 citrom reszelt héja
  • friss citromlé ízlés szerint
  • 3,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • kisebb csokor friss bazsalikom
  • 2 evőkanál zabkorpa (sűríteni)
  • kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
  • só, színes bors
  • 30-40 dkg teljes kiörlésű tészta
  • kevés olívaolaj
Elkészítése:
  • A tenger gyümölcseit alaposan megmossuk, ha szükséges megpucoljuk.
  • A zsiradékon pirítani kezdjük, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
  • Megszórjuk őrölt színes borssal, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a citromhéjat, és kavargatva megsütjük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen.
  • Amikor a levét elfőtte, és puhára készült, hagyjuk kissé megpirulni.
  • Felöntjük a zabkorpával elkevert tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a citromlevet, illetve megsózzuk.
  • Összeforraljuk, majd kifőtt tésztával tálaljuk, melyet kevés olívaolajjal összekavarunk.
  • Tálalálskor szórhatunk rá parmezán sajtot, bazsalikomleveleket, és ha szükséges, facsarhatunk rá még citromlevet.

Nincsenek megjegyzések: