2012. április 9., hétfő

Sajttekercs


Néhányszor készítettem már ezt a tekercset, nagyon finom, bár nem kifejezetten olcsó kategória.
Vendégváráshoz is tökéletes, recept KicsiVú-tól.


Hozzávalók:

  • 40 dkg sajt (jelen esetben füstölt)
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg vékonyra szelt sonka
  • 1 doboz Medve sajt (vagy más)
  • 5 főtt tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • snidling vagy zöldhagyma
  • só, bors
Elkészítése:
  • A főtt tojások sárgáját kikavarjuk 5 dkg vajjal, mustárral, illetve sózzuk és borsozzuk.
  • A maradék vajat a Medves sajttal, az apróra vágott tojásfehérjével és a snidlinggel összekavarjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A kemény sajtot zacskóba tesszük, és forró vízben főzzük néhány percig, amíg meglágyul.
  • Ekkor kivesszük a zacskóból, és fóliával leterítve, sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk.
  • Megkenjük a sajtos krémmel, ezt beborítjuk sonkával. A sonkára kenjük a sárga krémet, és a sajtot felcsavarjuk.
  • Fóliába csomagolva néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg teljesen megszilárdul. 
  • Szeletekre vágva tálaljuk.

4 megjegyzés:

IsaBella írta...

Nagyon guszta!
Áldott Húsvét Hétfőt kívánok, illetve sok locsolót Alexandrának és Neked! (:
Piros tojásokat a fiadnak. ^^

Edó írta...

Köszönjük szépen Isa!Viszont kívánjuk!

Kati írta...

Ez nagyon finom lehet:)Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok:)

Edó írta...

Köszi Kati!Viszont kiívánom nektek is!