Újabban nagyon rákattantam a kencékre, szeretem, mert az elkészítéséhez szinte bármi felhasználható, és majdnem kizárt, hogy a végeredmény ne lenne finom.
Bablevest főztem, s mivel túl sok volt a beáztatott bab, ezért a maradékból úgymond pástétomot készítettem. Nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes, tápláló kence. Máskor is szívesen fogyasztanám! -ha volna maradék babom :)
Hozzávalók:
- 25 dkg bab (tarka, fehér vegyesen)
- 1 nagy cikk fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- só
Elkészítése:
- A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd fél órára főni tesszük.
- Ekkor leszűrjük, és tiszta, babérleveles vízben puhára főzzük.
- A babot ezután a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, pürésítjük.
- Teljes kiörlésű kenyérrel, sok zöldséggel fogyasztjuk.
2 megjegyzés:
Naná, hogy indulok!:) Nehogy mind megedd!:)
Éppen mondani akartam, h (s)edit-nél láttam ezt a finomságot jó ideje(azóta kipipálva :D). Én Edit nyomában, tettem bele kicsi tárkonyt is. Isteni!
Megjegyzés küldése