2012. április 3., kedd

Hagymás csirkemell répa-mártogatóssal


Azt hiszem ez az étel a kedvencem lett. Abból készült, ami épp kéznél volt, és az ízek összhatása minden várakozásomat felülmúlta. Szeretem azért is, mert olyan szép színes, ráadásul nagyon tápláló, és nem hízlal.
A mártást liszt helyett őrölt mandulával sűrítettem (a mandula lúgosító hatású), így nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is, klassz páros a répa-mandula :)

A család minden tagja előszeretettel fogyasztotta.

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • só, bors
A répamártáshoz:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg finomra őrölt mandula
  • 2,5 dl zsírszegény tej
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
  • só, bors
Elkészítése:
  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, fóliával letakarjuk, és vékonyra klopfoljuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  • Megsózzuk és borsozzuk, majd minden szeletre hagymát helyezünk és felcsavarjuk.
  • Minden tekercset külön alufóliába csomagolunk, majd tűzálló tálba téve, 180 fokos sütőben 45 perc alatt megpároljuk.
  • A mártáshoz a répát késes aprítóban finomra parítjuk, vagy lereszeljük. A forró olajon kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát, a tejet, a tejszínt, illetve megsózzuk és borsozzuk.
  • Lassú tüzön, kavargatva besűrítjük, és a végén citromlével ízesítjük.
  • A hústekercseket ferdén szeleteljük, majd a répa-mártogatóssal, és párolt zöldségekkel kínáljuk.
Mi párolt brokkolival és kukoricával fogyasztottuk, amit épp csak megsóztam, és friss petrezselyemzölddel megszórtam.

3 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon szép színekben pompázik ez az étel!

Katalin írta...

Nagyon guszta, szép színösszeállítás!

Gabriella írta...

Ó, ez nagyon-nagyon finom lehet! Szép!