2012. május 21., hétfő

Citrus szörbet


Forró napokon nagyon jólesik egy kis jeges finomság. A citrusok ízétől igazán üdítő élmény.
A fagyasztóból kivéve, ha egy kissé olvadni hagyjuk, akár szívószállal is fogyaszthatjuk, mint a jégkását.

Hozzávalók:
  • 2,5 dl frissen facsart narancslé 
  • 0,5 dl frissen facsart citromlé 
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj 
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj 
  • 0,5 l víz 
  • 5 dkg (nyírfa)cukor
Elkészítése:
  • A vizet a cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a gyümölcsök levét és héját, majd műanyag edénybe töltjük és fagyasztóba helyezzük legalább 3 órára. Közben kétszer-háromszor átkavarjuk, majd poharakba kanalazzauk, és citromfűvel, narancshéjjal díszítjük.

6 megjegyzés:

Adél írta...

Kevés hiányzott,hogy az enyémben is legyen citrom :) a címke leesett a citromról és nem mentem újból lemérni,így anélkül készült el .
Szerencsére, nem ?:))

Edó írta...

Tényleg szerencse,hogy nem lett egyforma!!:))

sedith írta...

Kicsikén mondta tegnap, hoyg az uzsonnára kapott narancsból fagyit készítsünk. Lehet, hogy végül tényleg az lesz belőle. Én azért kipróbálom úgy, hoyg egy banánt is beleturmixolok, mert a múltkori gyümölcssorbet-m nagyon jó krémes lett a banántól. :)

Edó írta...

Edith,az jó ötlet!El tudnám képzelni avokádóval is,a selymessége miatt..

sedith írta...

Na, Edó, az avokádó is nagyon jó ötlet, mert az is semleges ízű, tehát a főízt nem nyomná el. Az avokádót viszont lime-mal tudnám inkább elképzelni a színe miatt!:)

Katalin írta...

Nagyon guszta, csak jönne már a jó idő :)