Na ez az étel sem a kedvencem, mert sem a marha, sem pedig a borjúhust nem eszem meg. Pedig állítólag finom, a család többi tagja szerint :)
Hát, azért elég gyilkos kaja szerintem, hús-krumpli, zsír, vaj, cukor...csupa szénhidrát meg miegymás, melyekre tulajdonképpen nincs is semmi szüksége a szervezetnek.
No, de ez is el kellett készüljön :)
Hozzávalók:
- 60 dkg borjúhús
- 1,2 kg krumpli
- 4 tojás
- 2 tojásfehérje
- 8 dkg zsír
- 4 dkg vaj
- ízlés szerint só
- bors
- 1 fürt szőlő
- 12 dkg sajt
- 4 dkg liszt
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
- A krumplit megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A keményre főtt tojásokat szintén karikára vágjuk. A húst vékonyan felszeleteljük és a zsírban hírtelen megsütjük. Az előkészített anyagokat kivajazott tűzálló tálba lerakjuk úgy, hogy egy réteg krumplit, egy réteg húst, egy réteg tojást rakunk. Arétegelést krumplival zárjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leöntjük a sajtos, fehérboros mártással, melybe szőlőszemeket keverünk és átsütjük a sütőben.Fehérboros mártás: a vajban a lisztet megpirítjuk, 1 dl fehérborral felengedjük, egy kevés cukrot, sót teszünk bele, 2 tojásfehérjét habbá verünk. A mártást a habbal, a reszelt sajttal és a szőlőszemekkel összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése