Nem telhet el nálunk 3 nap egymás után úgy, hogy ne legyen kéznél valami süti. Különben reklamál a család. Ha meg kérdem milyent süssek, mindig azt mondják, hogy valami krémest..
Ez egy finom, kiadós, krémes sütemény, sajnos nagyon sok cukrot tartalmaz, amolyan igazi hagyományos süti.
A tetejéről a habot elhagytam, mert azt nem nagyon szeretjük. És így is elég édes.
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 45 dkg liszt
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál tej
- 3 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2-3 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
- 2 tojássárgája
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
- A tésztához a cukrot a mézzel és a vajjal összemelegítjük. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, végül a szódabikarbónával és a kakaóval összekavart lisztet is.
- Fóliába csomagolva 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd 4 részre osztjuk.
- Egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán 4 lapot sütünk.
- A krémhez a tejet a liszttel csomómentesre kavarjuk, és sűrű péppé főzzük. A vajat a cukorral és a vaníliával habosra kavarjuk, a lisztes péphez adjuk, végül belekavarjuk a tojássárgákat.
- A lapokat betöltjük a krémmel.
- A tetejére a tojásfehérjéket a porcukorral mixerrel felverjük, hozzákavarjuk az olajat, majd a sütemény tetejére kenjük.
- Néhány órát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük.
9 megjegyzés:
Ilyent anyum is szokott sütni:)
Imádom!!!!
(és nem csak a neve miatt)
:D
Ilyet régen lakodalmakban ettem... azóta szerintem nem. :( Pedig tudom, hogy nagyon-nagyon finom!!! :)
Nagyon guszta nálad!!
A lányom kedvence, mindegy neki csak mézes legyen. Finom is!
Én még nem ettem ilyn sütit, pedig látványra és leírás szeint is finomnak tűnik! Ha engem kérdezne valaki arról, hogy milyen sütit szeretnék enni, én is azt válaszolnám, hogy krémeset:)
Szia Edó!
Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e várni szeletelés előtt?
Köszi!
Krisz
Szia Krisz!
Igen,várni kell,hogy a lapok megpuhuljanak!És köszi hogy szóltál,be is írom:)
Köszi!
:D
Egyébként mire újra ide tudtam ülni, addigra rájöttem magam is erre az apróságra....:D
Úgyhogy uzsonnára gyorsan bekevertem a tavaly közzétett epres túrókrémedet...
Az is fincsi.
NA,jó akkor,örülök hogy ízlik a krém!:)
Megjegyzés küldése