Most még ritkán kapni a piacon, de én folyamatosan vadászom :)
Kapros-ordás palacsintát ettünk már néhányszor idén, ezért most valami más édességet szerettem volna belőle.
Az ötlet a vargabélestől jött, gondoltam, ha túróval finom a tészta, akkor ordával is biztosan az lesz.
De aztán kiderült hogy nem, ez messze fölülmúlja a túrós változatot, hisz még annál is finomabb.
A család folyamatosan dícsérte, nagyon gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
- 30 dkg szélesmetélt
- 50 dkg friss orda
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 5 dl tejföl
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja
- esetleg kevés citromlé
- a tepsi kikenéséhez: margarin, zsemlemorzsa
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
- Az ordát kikavarjuk a tojások sárgájával, a porcukorral, a tejföllel, és ízesítjük vaníliával, citromhéjjal.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáadjuk.
- A kifőtt tésztát összekavarjuk az ordával, majd margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba öntjük.
- 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, majd kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
- Melegen és hidegen is finom!
3 megjegyzés:
Az ordával én is így vagyok. Imádom és vadászom. Nálunk még nem jelent meg a piacon, de remélem közelebbről megfog. Meg is kívántam a sütidet, olyan fincsi lehet!
itt már rég van orda. március végén már tuti vettünk.
az ötleted pedig jól el is loptam.
HAjni,ti hol laktok?Finom nagyon,ajánlom:)
Éva,van itt is,de nagyon ritkán,mert még nincs igazán szezonja!
Megjegyzés küldése