Igazi ízorgia. Szeretem, mert sokféle íz és szín található benne, hasznos tápanyagokkal. Könnyű nyári étel, laktató, de nem hízlal.
Fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük sokáig!
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 15 dkg piros kaliforniai paprika
- 5 dkg sárga paprika
- 20 dkg csiperkegomba
- 20 dkg cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál mustár
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- kapor
- petrezselyemzöld
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítése:
- A hagymát zöldjével együtt karikára vágjuk, és a kókuszzsíron megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott kétszínű paprikát, az apróra vágott gombát, fűzserezzük kakukkfűvel, és 1-2 percig pároljuk.
- Ezután a kockára vágott cukkinit és a paradicsomot is hozzáadjuk, majd további néhány percig kavargatva pároljuk.
- Felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, apróra vágott kaporral, petrezselyemzölddel (ne sajnáljuk belőle!), illetve sózzuk és borsozzuk.
- Összeforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és belekavarjuk a reszelt sajtot.
- Rizzsel tálaljuk, reformos változatban pedig barnarizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése