2012. május 11., péntek

Tejszínes zöldségragu


Igazi ízorgia. Szeretem, mert sokféle íz és szín található benne, hasznos tápanyagokkal. Könnyű nyári étel, laktató, de nem hízlal.
Fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük sokáig!

Hozzávalók:

  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg piros kaliforniai paprika
  • 5 dkg sárga paprika
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • kapor
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • só, bors
Elkészítése:
  • A hagymát zöldjével együtt karikára vágjuk, és a kókuszzsíron megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a kockára vágott kétszínű paprikát, az apróra vágott gombát, fűzserezzük kakukkfűvel, és 1-2 percig pároljuk.
  • Ezután a kockára vágott cukkinit és a paradicsomot is hozzáadjuk, majd további néhány percig kavargatva pároljuk.
  • Felöntjük a tejszínnel, ízesítjük mustárral, apróra vágott kaporral, petrezselyemzölddel (ne sajnáljuk belőle!), illetve sózzuk és borsozzuk.
  • Összeforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és belekavarjuk a reszelt sajtot.
  • Rizzsel tálaljuk, reformos változatban pedig barnarizzsel.

Nincsenek megjegyzések: