Forró napokon nagyon jólesik egy kis jeges finomság. A citrusok ízétől igazán üdítő élmény.
A fagyasztóból kivéve, ha egy kissé olvadni hagyjuk, akár szívószállal is fogyaszthatjuk, mint a jégkását.
Hozzávalók:
- 2,5 dl frissen facsart narancslé
- 0,5 dl frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 0,5 l víz
- 5 dkg (nyírfa)cukor
Elkészítése:
- A vizet a cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a gyümölcsök levét és héját, majd műanyag edénybe töltjük és fagyasztóba helyezzük legalább 3 órára. Közben kétszer-háromszor átkavarjuk, majd poharakba kanalazzauk, és citromfűvel, narancshéjjal díszítjük.
6 megjegyzés:
Kevés hiányzott,hogy az enyémben is legyen citrom :) a címke leesett a citromról és nem mentem újból lemérni,így anélkül készült el .
Szerencsére, nem ?:))
Tényleg szerencse,hogy nem lett egyforma!!:))
Kicsikén mondta tegnap, hoyg az uzsonnára kapott narancsból fagyit készítsünk. Lehet, hogy végül tényleg az lesz belőle. Én azért kipróbálom úgy, hoyg egy banánt is beleturmixolok, mert a múltkori gyümölcssorbet-m nagyon jó krémes lett a banántól. :)
Edith,az jó ötlet!El tudnám képzelni avokádóval is,a selymessége miatt..
Na, Edó, az avokádó is nagyon jó ötlet, mert az is semleges ízű, tehát a főízt nem nyomná el. Az avokádót viszont lime-mal tudnám inkább elképzelni a színe miatt!:)
Nagyon guszta, csak jönne már a jó idő :)
Megjegyzés küldése