2017. május 14., vasárnap

Zöldfűszeres grillcsirke tárkonyos vajjal



Ez az időszak a kedvencem, mert a kertemben ilyenkor mindenféle fűszer megtalálható. Könnyű így a főzés is, mert szerintem a jó fűszer az étel lelke. Csal kimegyek a kertbe, összeszedek mindenfélét, utána pedig készülhet a finom ebéd.

Hozzávalók 4 személyre:


  • 1 konyhakész grillcsirke
  • 12 dkg vaj
  • 3 citrom
  • 1 fej fokhagyma és 2 cikk
  • 4 babérlevél
  • 1-1 evőkanál tárkony, oregánó, kakukkfű, és zsálya
  • 1 kis csokor tárkony
  • sütőzacskó
Elkészítése:

  • A sütőt előmelegítjük 220 fokra (alsó-felső sütés). 
  • Kívül-belül alaposan megmossuk a csirkét hideg vízzel, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. 
  • A fűszereket megmossuk, összekavarjuk. 2 citromot jól megmosunk, és négybe vágjuk, a fokhagymát héjastól középen kettévágjuk. 
  • A csirkét megtöltjük az egyik félbevágott citrommal, a fele fűszerkeverékkel, és 2 babérlevéllel, majd a másik félbevágott citromot, a maradék fűszert, a félbevágott fokhagymát, illetve babérlvelet egy sütőzacskóba szórjuk.
  • A tárkonyos vajhoz a maradék citormot jól megmossuk, a héját lereszeljük, majd a tárkonnyal, meg a 2 cikk apróra vágott fokhagymával jól összedolgozzuk (mozsár, vagy késes aprító). Vajjal kikavarjuk, és ízlés szerint sózzuk.
  • A csirkét a vaj felével alaposan bekenjük, sütőzacskóba zárjuk, és kb 1 órán át sütjük (az utolsó 10 percben nyissuk szét a zacskót, hogy tudjon pirulni).
  • A maradék tárknyos vajjal megkenve, és a sült fokhagymával tálaljuk.
Tipp: Mi friss, fűszeres salátával, és rizzsel fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések: