Ez az időszak a kedvencem, mert a kertemben ilyenkor mindenféle fűszer megtalálható. Könnyű így a főzés is, mert szerintem a jó fűszer az étel lelke. Csal kimegyek a kertbe, összeszedek mindenfélét, utána pedig készülhet a finom ebéd.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konyhakész grillcsirke
- 12 dkg vaj
- 3 citrom
- 1 fej fokhagyma és 2 cikk
- 4 babérlevél
- 1-1 evőkanál tárkony, oregánó, kakukkfű, és zsálya
- 1 kis csokor tárkony
- só
- sütőzacskó
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 220 fokra (alsó-felső sütés).
- Kívül-belül alaposan megmossuk a csirkét hideg vízzel, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.
- A fűszereket megmossuk, összekavarjuk. 2 citromot jól megmosunk, és négybe vágjuk, a fokhagymát héjastól középen kettévágjuk.
- A csirkét megtöltjük az egyik félbevágott citrommal, a fele fűszerkeverékkel, és 2 babérlevéllel, majd a másik félbevágott citromot, a maradék fűszert, a félbevágott fokhagymát, illetve babérlvelet egy sütőzacskóba szórjuk.
- A tárkonyos vajhoz a maradék citormot jól megmossuk, a héját lereszeljük, majd a tárkonnyal, meg a 2 cikk apróra vágott fokhagymával jól összedolgozzuk (mozsár, vagy késes aprító). Vajjal kikavarjuk, és ízlés szerint sózzuk.
- A csirkét a vaj felével alaposan bekenjük, sütőzacskóba zárjuk, és kb 1 órán át sütjük (az utolsó 10 percben nyissuk szét a zacskót, hogy tudjon pirulni).
- A maradék tárknyos vajjal megkenve, és a sült fokhagymával tálaljuk.
Tipp: Mi friss, fűszeres salátával, és rizzsel fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése