Akár reggelire is fogyaszthatjuk ezt a finom, laktató, és egészséges süteményt, egy csésze lanygos tej kíséretében. Nálunk inkább az édes reggelik mennek, így egy ilyen muffin tökéletes választás. Gyorsan össze lehet dobni, akér már előző este.
Viszont könnyen magunkkal vihetjük tízóraira is, bárhová.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 15 dkg eritrit
- 1 érett banán
- 2 tojás
- 1,5 dl mandulatej
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
Elkészítése:
- Egy tálban villlával összetörjük a banánt, majd alaposan összekavarjuk tojással, mandulatejjel, cukorral, és vaníliával. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával, fahéjjal, meg sóval elkevert lisztet, és a masszához dolgozzuk.
- Papírkapszlival kibélelt muffin formába öntjük úgy, hogy minden formát csak háromnegeyedig töltünk fel.
- Légkeveréses sütőben, 160 fokon, 30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése