Jót tesz az élesztő ennek a palacsintának, könnyű, laza állagot kölcsönöz. Nagyon kiadós, jó sok lesz belőle.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 5 dl kefír
- 12 dkg cukor (xilitet használtam)
- 4 tojás
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- csipetnyi só
- porcukor a szóráshoz
- kevés olaj a sütéshez (kókuszzsírt használtam)
Elkészítése:
- 2 dl kefírt felmelegítünk (ne legyen túl meleg), elkeverjük benne az élesztőt, meg 1 teáskanálnyi cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk (mixerrel is végezhetjük), elkeverjük benne az élesztős kefírt (gyorskovász), majd felváltva a sóval elkevert lisztet, illetve a kefírt.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A masszát 20 percig állni hagyjuk.
- Egy serpenyőben 1-2 teáskanálnyi olajat hevítünk, majd közepes méretű palacsintákat sütünk. Időnként pótoljuk az olajat, hogy a serpenyő ne legyen száraz.
- Miután az összes palacsintát kisütöttük, porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé friss gyümölcsöt, vagy lekvárt is.
Megj: Kefír helyett használhatunk 2,5-2,5 dl sűrű joghurtot és tejet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése