Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg cukkini
- 3 tojás
- 2 evőkanál lenmagpehely
- kevés olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
A töltelékhez:
- 15 dkg csikemell
- 2 csiperkegomba
- fél zöld paprika
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 cikk fokhagyma
- kevés bazsalikom
- csilipehely
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A cukkinit megmossuk, lereszeljük, megsózzuk, és 5 percig állni hagyjuk.
- Az egész tojásokat villával felverjük, majd összekavarjuk a kifacsart cukkinivel, lenmagpehellyel, sóval, és borssal.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a masszából két lepényt sütünk.
- Megmossuk a húst, csíkokra vágjuk, a gombát pedig megpucoljuk, és szeletekre vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a csíkokra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, meg a húst, és kavargatva együtt pirítjuk néhány percig. Amikor a hús megpuhul, belekavarjuk a tejfölet, meg a paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, illetve sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. Ízlés szerint csilipehellyel gazdagíthatjuk.
- Ezzel a tölteélkkel megtöltjük a cukkini lepényeket, és feltekerjük.
Megj: Szénhidrátszegény fogás, akár
vacsorára is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése