2017. május 7., vasárnap

Töltött csirkenyársak fetás újkrumplival



Csak ajánlani tudom. Igaz, egy kis plusz munka van vele, de megéri, mert a végeredmény egy rendkívül ízletes, omlós csirkemell, mellé pedig egy izgalmas, ízekben gazdag köret. Tökéletes így együtt, de aki tartózkodik a krumplitól (mint pl én), az fogyaszthatja egyszerűen friss salátával.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 csirkemell filé (egyenként kb 10 dkg)
  • 5 dkg őrölt mandula 
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél marék apróra vágott petrezselyemzöld 
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • só, bors
  • fanyársak

A fetás újkrumplihoz: 

  • 4 nagyobb újkrumpli (egyenként kb 20 dkg)
  • 15 dkg fetasajt
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors ízlés szerint


Elkészítése: 

  • A citromos pasztához egy késes aprítóban a mandulát, a fokhagymát, 5 evőkanál olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a parmezánt, meg a kakukkfüvet kevés sóval összedolgozzuk. 
  • A csirkemellet késsel kissé szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk (fóliával terítsük le), majd mindeniket a pasztával megkenjük, szorosan felcsavarjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • A krumplit alaposan megmossuk szivaccsal, majd 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük. 
  • A töltelékhez apróra vágjuk az aszalt paradicsomot. Villával szétnyomkodjuk a fetasajtot, majd 4 evőkanál olajjal, paradicsommal, és 2 evőkanál petrezselyemzölddel összekavarjuk. 
  • A húst kicsomagoljuk, és 2-3 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Nyársra húzzuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A maradék olajat a vajjal felehvítjük serpenyőben, és a húst pirosra sütjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk. 
  • Kettévágjuk a krumplit, a feta masszával megkenjük, majd a hús mellé kínáljuk. 
  • A serpenyőből visszamaradt petrezselymes vajjal meglocsolgatjuk.


Tipp: Mandula helyett diót is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: