2017. május 18., csütörtök

Narancsos joghurtkrémes piskótatorta bogyósokkal



Nagyon-nagyon finom ez a torta, mindenkinek ajánlom kipróbálásra, egy könnyű hétvégi desszertként. A gyümölcsök a tetején változhatnak.


Hozzávalók: 

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt


A joghurtkrémhez: 

  • 30 dkg sűrű natúr joghurt
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1-2 narancs
  • 1 tasak zselatinpor (10 g) 


A tetejére: 

  • 35 dkg vegyes bogyós gyümölcs tetszés szerint (málna, szeder, eper, áfonya stb)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál narancslikőr


Elkészítése: 

  • A narancsot forró vízzel alaposan megmossuk, tiszta szivaccsal jól megsúroljuk. A héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk. 
  • A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát egy 18 cm-es kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ezután a formában hűlni hagyjuk, majd a keretet eltávolítjuk. 
  • A krémhez a joghurtot kikavarjuk cukorral, és narancshéjjal. 2 evőkanálnyit egy kisebb edénybe kiveszünk, és a zselatinnal elkeverve meglangyosítjuk. A joghurthoz kavarjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. 
  • A piskótát tálra helyezzük, és a tortakeretet visszatesszük. Meglocsoljuk alaposan narancslével, a krémet pedig egyenletesen rásimítjuk. Legalább 5 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen. 
  • A gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, majd összekavarjuk cukorral és narancslikőrrel. 
  • Eltávolítjuk a tortakeretet, a torta tetejét pedig kirakjuk gyümölcsökkel.


Tipp: A joghurtkrém úgy is nagyon finom lesz, ha zöld citrom levével, és héjával ízesítjük. A cukor mennyisége ebben az esetben változhat.

Nincsenek megjegyzések: