2017. május 2., kedd

Porhanyós medvehagymás csiga


Ez a legfinomabb, legomlósabb, és leggyorsabban elkészíthető medvehagymás sörkorcsolya. Langyosan a legfinomabb, és percek alatt elfogy :)


Hozzávalók kb 14 darabhoz:


  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
  • 3 teáskanál só
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:


  • A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd a hozzávalókkat együtt egy tálban gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  • A tésztát kinyújtjuk téglalappá (30x35), 1 cm vastagságúra, majd szorosan feltekerjük. Kb 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét lekenjük villával felvert tojással.
  • 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: