Hozzávalók 10 palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 2,5 dl szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi só és cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg tehéntúró
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejföl v joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
- A sűrű palacsintatésztából a szokásos módon 10 palacsintát sütünk, 26 cm-es átmérőjű palacsinta sütőben.
- A pudingport a tejjel meg a cukorral csomómentesre kavarjuk, majd lassú tüzön, kavargatva, sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A túrót villával áttörjük, majd jól kikavarjuk tejföllel, citromhéjjal, illetve porcukorral. Összedolgozzuk a vaníliakrémmel, majd ezzel a töltelékkel megkenjük a palacsintákat. Feltekerjük, vagy négybe hajtjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése