2017. május 29., hétfő

Piskóta falatok



Hozzávalók kb 14 szelethez: 

  • 6 tojás
  • 15 dlg cukor
  • 15 dkg liszt, csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 25 dkg krémsajt (mascarpone) 
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • kb 20 dkg eperlekvár
  • néhény szem eper


Elkészítése: 

  • A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt aranyzsínűre sütjük. 
  • Rögtön egy lisztezett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
  • Egy tálban alaposan kikavarjuk a krémsajtot porcukorral, vaníliával, és citromhéjjal. 
  • A kihűlt piskótát megkenjük először eperlekvárral, majd pedig krémsajttal, és felcsavarjuk. Szeletekre felvágjuk, és pálcikákra húzzuk. 
  • Tetszés szerint egy-egy szem epret is szúrhatunk a sütemény mellé.  

Nincsenek megjegyzések: