Hozzávalók kb 14 szelethez:
- 6 tojás
- 15 dlg cukor
- 15 dkg liszt, csipetnyi só
A töltelékhez:
- 25 dkg krémsajt (mascarpone)
- 4 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- kb 20 dkg eperlekvár
- néhény szem eper
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekavarjuk óvatosan a tojássárgáját, majd a lisztet. A tésztát egy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt aranyzsínűre sütjük.
- Rögtön egy lisztezett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Egy tálban alaposan kikavarjuk a krémsajtot porcukorral, vaníliával, és citromhéjjal.
- A kihűlt piskótát megkenjük először eperlekvárral, majd pedig krémsajttal, és felcsavarjuk. Szeletekre felvágjuk, és pálcikákra húzzuk.
- Tetszés szerint egy-egy szem epret is szúrhatunk a sütemény mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése