Nagyon nyárias, nagyon könnyű, és nagyon finom, gyprsan elkészíthető téstztaétel. Mi nagyon szerettük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg szélesmetélt
- 50 dkg lazacfilé
- 15 dkg zöldborsó
- 4 zöld citrom
- 1 kisebb haygma
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítős víz)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 marék mentalevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel, és kavargatva lepirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára főzzük. A végén a tejszínnel összeforraljuk a szószt.
- Közben a lazacot kockára vágjuk, és olajon minden oldalán megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
- A tésztát a szósszal összekavarjuk, 2 zöld citrom kifacsart levével, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- Tálaláskot lazacdarabokkal, mentalevéllel, és a maradék negyedekre vágott zöld citrommal gazdagítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése