Tipikus könnyű, nyári étel, és éppen az egyszerűségétől annyira nagyszerű. Éppen ezért fontos, hogy jó minőségű hozzávalókkal dolgozzunk, ahogy az olaszok is teszik. És azért olyan finomak az ételeik.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 20 dkg bivalymozarella
- 4 nagy, sárga színű paprika
- 1 hagyma
- 1 zöldhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csiliapaprika
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2-3 evőkanál kapribogyó
- 1 marék bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, mindeniket négybe vágjuk, és tepsire téve, 230 fokos sütőben megsütjük (20-25 perc, amíg fekete foltok jelennek meg rajta).
- Ezután egy tálba tesszük, megsózzuk, majd letakarva hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, megámozzuk, és csíkokra vágjuk.
- Közben a spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, de 1,5 dl főzőlevet megtartunk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, meg a zöldhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a kapribogyót, illetve az apróra vágott fokhagymát, meg a főzővizet.
- Sózzuk borsozzuk, összeforraljuk, végül pedig csilipaprikával, meg bazsalikommal összekavarjuk.
- Darabokra tépkedett mozarellával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése