Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg eper
- 5 dl frissen facsart narancslé
- 12 dkg cukor
- 1 dl fehérbor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg mandula
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
- A tojássárgáját a pudingporral, és 2 evőkanál narancslével kikavarjuk.
- Felforraljuk a narancslevet cukorral, meg borral, és a tojásos pudingport beleöntjük, Lassú tüzön, állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Vaníliával ízesítjük.
- A mandulát apróra vagdaljuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.
- Lazán felverjük a tejszínt, nem túl kemény habbá.
- A pudingot desszertes edényekbe adagoljuk, majd amikor langyosra hűlt, mindenikhez tejszínt kavarunk. Eperrel, és pörkölt mandulával megszórva tálaljuk.
Megj: Fehérbor helyett használahtunk
narancs- vagy citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése