Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg zsenge zöldborsó
- 30 dkg krumpli
- 8 dkg rukkola saláta
- 10 retek
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 1 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az olajat egy fazékban felmelegítjük, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük alaplével, és 15 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, majd 5 perc főzés után a tűzről levesszük, és a salátát is hozzáadjuk (egy marékkal félreteszünk a tálaláshoz). Az egészet összeturmixoljuk, illetve sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A tejszínt belekavarjuk, és felforraljuk a levest.
- Egy serpenyőben, kevés vajon 3 percig pirítjuk a cikkekre vágott retket, majd sóval és borssal megszórjuk.
- A levest melegen, a félretett salátával, illetve retekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése