Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 50 dkg eper
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 teáskanál citormlé
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan belekavarjuk először a tojássárgáját, meg a vaníliát, végül pedig a lisztet.. A massza felét egy 18 cm-es átmérőjű kerek kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, a maradék tésztával ugyanígy járunk el. Mindkét piskótát középen két lapra vágjuk.
- Megmossuk és megpucoljuk az epret, és a cukorral összeturmixoljuk.
- Egy nagy tálban kikavarjuk a túrót, meg a krémsajtot az eperrel, vaníliával, illetve citromhéjjal, meg egy kevés citromlével.
- A piskótalapokat egym'sra helyezzük úgy, hogy mindeniket krémmel vastagon megkenjük.
- Egy kevés krémmel a tortát körbesimítjuk, majd a tetejére tetszőleges formákat nyomunk díszítésként. A közepére félbevágott epret helyezünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése