2017. március 26., vasárnap

Epres sajttorta




Hozzávalók a piskótához: 


  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma

A krémhez: 


  • 75 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 2-3 teáskanál citormlé

Elkészítése: 

  • A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan belekavarjuk először a tojássárgáját, meg a vaníliát, végül pedig a lisztet.. A massza felét egy 18 cm-es átmérőjű kerek kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, a maradék tésztával ugyanígy járunk el. Mindkét piskótát középen két lapra vágjuk. 
  • Megmossuk és megpucoljuk az epret, és a cukorral összeturmixoljuk. 
  • Egy nagy tálban kikavarjuk a túrót, meg a krémsajtot az eperrel, vaníliával, illetve citromhéjjal, meg egy kevés citromlével. 
  • A piskótalapokat egym'sra helyezzük úgy, hogy mindeniket krémmel vastagon megkenjük. 
  • Egy kevés krémmel a tortát körbesimítjuk, majd a tetejére tetszőleges formákat nyomunk díszítésként. A közepére félbevágott epret helyezünk.

Nincsenek megjegyzések: