2017. március 14., kedd

Metélőhagyma krémleves sajtos pirítóssal




Hozzávalók: 

  • 10 dkg metélőhagyma (snidling)
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 4 szelet rozskenyér
  • 4 evőkanél reszelt sajt
  • 5 evőkanál vaj
  • 8 dl húsalaplé
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • 1 evőkanál vajat olvasztunk egy fazékban, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és kavargatva lepirítjuk. 
  • Beleszórjuk a darabokra vágott metélőhagyma háromnegyedét, felöntjük alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. A maradék metálőhagymát (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz), illetve a tejszínt hozzáadva, az egészet összeturmixoljuk. Sózuuk és borsozzuk. 
  • Egy serpemyőben a maradék vajon ropogósra sütjük a csíkokra vágott rozskenyeret. 
  • leMég melegen megszórjuk sajttal, és a forró leves mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: