Hozzávalók:
- 10 dkg metélőhagyma (snidling)
- 1 nagyobb burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 4 szelet rozskenyér
- 4 evőkanél reszelt sajt
- 5 evőkanál vaj
- 8 dl húsalaplé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- 1 evőkanál vajat olvasztunk egy fazékban, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a kockára vágott krumplit, és kavargatva lepirítjuk.
- Beleszórjuk a darabokra vágott metélőhagyma háromnegyedét, felöntjük alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. A maradék metálőhagymát (néhány szálat tegyünk félre a tálaláshoz), illetve a tejszínt hozzáadva, az egészet összeturmixoljuk. Sózuuk és borsozzuk.
- Egy serpemyőben a maradék vajon ropogósra sütjük a csíkokra vágott rozskenyeret.
- leMég melegen megszórjuk sajttal, és a forró leves mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése