Ez a legfinomabb, legomlósabb vajas keksz, amit eddig valaha készítettem, vagy fogyasztottam. MIvel ez egy nagyon jó alap, ezután minden vajas keksznél ezt fogom használni. Végtelenül egyszerű, és gyorsan megy. A tésztát még pihentetni sem szükséges, ahogy általában a keksz-masszáknál szoktuk.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma
- nagy csipet só
A krémhez:
- 20 dkg mascarpone krémsajt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál sűrű kókusztej
Elkészítése:
Megj: A krémtől egy kis időn belül a keksz megpuhul, más jellegű lesz.- Összegyúrjuk a vajat, porcukorral, liszttel, vaníliával, meg sóval. A masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapíros tepsire helyezzük, nem túl közel egymáshoz. Kissé lenyomjuk mindeniket, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük (8-10 perc, amíg a széle enyhén rózsaszín kezd lenni).
- Közben a krémsajtot mixerrel krémesre kavarjuk porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet.
- A krémből a kihűlt kekszek tetejére halmokat kenünk egy kiskanál segítségével, majd mindeniket kókuszreszelékbe mártjuk.
Tipp: Kókusztej hiányában is
elkészíthetjük, úgy is finom lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése