2017. március 3., péntek

Kókusz-vanília keksz


Ez a legfinomabb, legomlósabb vajas keksz, amit eddig valaha készítettem, vagy fogyasztottam. MIvel ez egy nagyon jó alap, ezután minden vajas keksznél ezt fogom használni. Végtelenül egyszerű, és gyorsan megy. A tésztát még pihentetni sem szükséges, ahogy általában a keksz-masszáknál szoktuk.

Hozzávalók: 


  • 25 dkg puha vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • nagy csipet só


A krémhez: 

  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sűrű kókusztej


Elkészítése: 


  • Összegyúrjuk a vajat, porcukorral, liszttel, vaníliával, meg sóval. A masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapíros tepsire helyezzük, nem túl közel egymáshoz. Kissé lenyomjuk mindeniket, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük (8-10 perc, amíg a széle enyhén rózsaszín kezd lenni). 
  • Közben a krémsajtot mixerrel krémesre kavarjuk porcukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejet. 
  • A krémből a kihűlt kekszek tetejére halmokat kenünk egy kiskanál segítségével, majd mindeniket kókuszreszelékbe mártjuk.
Megj: A krémtől egy kis időn belül a keksz megpuhul, más jellegű lesz.
Tipp: Kókusztej hiányában is elkészíthetjük, úgy is finom lesz.

Nincsenek megjegyzések: