Nagyon szeretem a sült paprika ízét, és ebben az ételben is kitűnően vizsgázott.
Más fajta tésztával is készülhet természetesen, nekem éppen ilyen volt kéznél.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg piros kápia paprika
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg teljes kiőrlésű tollhegy tészta (penne)
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál kapor
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál kókuszzsír
- kevés citromlé
- só, őrölt bors
- saláta a tálaláshoz
Elkészítése:
- Megmossuk a paprikát, kétfelé vágjuk, a csumáját kiszedjük. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor fekete pöttyök jelennek meg rajta, akkor jó. MIután megsült, egy tálba kiszedjük, megsózzuk, és lefedjük.
- Néhány perc után a paprika héját lehúzzuk, és a tejszínnel összeturmixoljuk.
- Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott húst, meg az apróra vágott fokhagymát, és kavargatva enyhén megpirítjuk. Ráöntjük a paprikaszószt, összekavarjuk, felforraljuk.
- Ízesítjük sóval, borssal, és citromlével.
- A tésztát kifőzzük, leszűrjük, és összekavarjuk olívaolajjal, illetve apróra vágott kaporral.
- Végül a paprikás csirkével tálaljuk, mellé pedig friss salátát kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése