2017. március 6., hétfő

Paradicsomos fasírt saláta csónakban



Hozzávalók 4 személyre a fasírtgolyókhoz: 


  • 40 dkg csirkecomb filé
  • 5 dkg kuszkusz
  • 1 közepes cukkini (kb 25 dkg) 
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

A paradicsomszószhoz: 

  • 25 dkg paradicsom konzervnek eltéve
  • 1-1 evőkanál bazsalikom és oregánó apróra vágva (lehet szárított is)
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1-2 teáskanál méz (ízlés szerint)
  • só, őrölt bors
  • négy szép nagy salátalevél
Elkészítése: 


  • A kuszkuszt egy tálba szórjuk, 1,5 dl forró vízet öntünk rá, és az edényt letakarjuk. Meghámozzuk, lereszeljük, és pici sóval megszórjuk a cukkinit. Néhány percig állni hagyjuk, amíg a vizet felszívja. 
  • Meghámozzuk, lereszeljük, és pici sóval megszórjuk a cukkinit. Miután levet engedett, kézzel kinyomkodjuk. 
  • A húst meg a kétféle hagymát ledaráljuk. Egy nagy tálban összegyúrjuk a kuszkusszal, tojással, cukkinivel, meg a fűszerekkel. Golyókat formázunk a masszából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 
  • 180 fokos sütőben, kb 25 percig sütjük, amíg pirulni kezd. 
  • Egy serpenyőben felforraljuk a paradicsomot a fűszerekkel, majd a fasírtgolyókat átforgatjuk benne. 
  • A salátát megmossuk, szárazra töröljük, majd mindenikre 2-3 paradicsomos golyót ültetünk.


Nincsenek megjegyzések: