Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg füstölt lazac
- 10 dkg krumpli
- 3 avokádó
- 2 dkg spenót
- 1 citrom
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál kapor
- 1 evőkanál metélőhagyma (snidlng)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 dl zöldségalaplé
- só, őrölt bors, csipetnyi cukor
Elkészítése:
- Egy edényben az olajon lepirítjuk az apróra vágott krumplit, majd felöntjük zöldségalaplével, és puhára főzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
- A spenótot alaposan megmossuk, az avokádót meghámozzuk, a magját kiemeljük.
- Egy fél avokádót meglocsolunk citromlével, és félretesszük a tálaláshoz.
- A többit a spenóttal együtt a krumplihoz adjuk. Összeturmixoljuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük.
- Tálaláskor megszórjuk lazac darabokkal, kaporral, apróra vágott metálőhagymával, illetve kirakjuk avokádó szeletekkel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése