Hozzávalók (6 személyre):
- 25 dkg zsírszegény tehéntúró
- 5 dl kókusztej
- 6 evőkanál nyírfacukor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- néhány csepp vanília aroma
- eper, mandulahasáb, citromfű a díszítéshez
Elkészítése:
- A tojássárgáját, meg a tejet összekavarjuk egy edényben, majd a cukorral együtt, állandó kavarás mellett felforrósítjuk.
- A tűzről levéve, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, meg a túrót, és jól kikavarjuk. Néhány csepp vaníliával ízesítjük.
- Desszertes tálikókba adagoljuk, majd miután kihűlt, eperrel, mandulával, esetleg citromfűvel díszítve kínáljuk.
Tipp: Késztíthetjük más fajta tejjel is: mandulatej, zabtej, stb, de tehéntejjel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése