Egy egészséges spagetti változat, nálunk mindneki nagyon szerette. Hétköznapokra kiváló, mert percek alatt elkészül, igazából amíg a tészta megfő, a mártás is elkészül.
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 2 érett avokádó
- 20 dkg fetasajt
- 10 dkg natúr olívabogyó
- 1 marék bazsalikomlevél
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citromlé
- 2 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy keveset a főzőléből megtartunk.
- Kétfelé vágjuk az avokádót, a magját kiemeljük, a húsát pedig kiskanállal kikaparjuk.
- Egy tálban összeturmixoljuk 1 cikk fokhagymával, citromlével, 2 evőkanál olajjal, és bazsalikommal. Sóval, borssal ízesítjük.
- A maradék olajon, serpenyőben, megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát (1 cikk). Hozzáadjuk az avokádó krémet, 4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből, illetve a spagettit, és összekavarjuk.
- Tálaláskor megszórjuk apró kockára vágott fetasajttal, frissen őrölt borssal. Kevés olívaolajjal is meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése