A legfinomabb túrókrém szerintem, a sok közül, amit eddig készítettem. Gyorsan elkészül, és egészséges. Ezzel a magból készült kenyérrel kimondottan ízletes.
Hozzávalók:
- 40 dkg tehéntúró
- 3 marék bazsalikom levél
- 2 zöldhagyma
- 2 dkg parmezán sajt
- 50 ml olívaolaj
- 4 evőkanál napraforgó mag (vagy fenyőmag)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk.
- Összeturmixoljuk a túrót, a bazsalikomot, 3 evőkanál magot, a reszelt sajtot, meg az olajat.
- A zöldhagymát megmossuk, karikára vágjuk,a háromnegyedét a krémhez kavarjuk.
- Sóval, borssal fűszerezzük, és a tetejére szórjuk a maradék hagymát, illetve napraforgó magot.
- Teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy magból készült kenyérrel fogyasztjuk, ez utóbbival rendkívül ízletes.
Tipp: Együnk mellé paradicsomot. Nemcsak finomabb, de még táplálóbb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése