2016. április 2., szombat

Bazsalikomos túrókrém zöldhagymával


A legfinomabb túrókrém szerintem, a sok közül, amit eddig készítettem. Gyorsan elkészül, és egészséges. Ezzel a magból készült kenyérrel kimondottan ízletes.


Hozzávalók:

  • 40 dkg tehéntúró
  • 3 marék bazsalikom levél
  • 2 zöldhagyma
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 50 ml olívaolaj
  • 4 evőkanál napraforgó mag (vagy fenyőmag)
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A napraforgó magot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  • Összeturmixoljuk a túrót, a bazsalikomot, 3 evőkanál magot, a reszelt sajtot, meg az olajat.
  • A zöldhagymát megmossuk, karikára vágjuk,a háromnegyedét a krémhez kavarjuk. 
  • Sóval, borssal fűszerezzük, és a tetejére szórjuk a maradék hagymát, illetve napraforgó magot.
  • Teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy magból készült kenyérrel fogyasztjuk, ez utóbbival rendkívül ízletes.
Tipp: Együnk mellé paradicsomot. Nemcsak finomabb, de még táplálóbb lesz.

Nincsenek megjegyzések: